Windows Vista Direct X korjaus äänille

Ongelman syy :

Osalla Siilisoftware sivuston peleistä, jotka käyttävät Midi musiikinsoittoa (eräjorma 2 ja farmi) syntyy Windows Vista käyttäjillä virhe, jossa ilmoitetaan Direct x 8 virheestä ja että midiäänet eivät toimi oikein. Tämä ei haittaa pelaamista, mutta musiikkia ei kuulla taustalta.
Ongelman syynä on se, että Microsoft ei ole ottanut Vistaan mukaan Direct X 8:n .dll tiedostoja jotka löytyvät kyllä kaikista aikaisemmista Windows käyttöjärjestelmistä. Mahdollinen syy tähän on raha, tai tietoturvariski vanhemman Direct X:n kanssa. Tästä on käyty vääntöä useammallakin foorumilla miksi kyseiset tiedostot ovat jätetty pois Vistasta. Jos haluat etsiä tähän tarkemman selityksen, niin etsi vastausta hakukoneilla.

Ongelman ratkaisu

Ongelmaan on ratkaisu, jonka jälkein peleissä toimivat midi äänet normaalisti.
Ladataan kyseinen tiedosto tietokoneelle ja rekisteröidään se.

Tiedoston lataus :

Tiedosto minkä tarvitset on nimeltään dx8vb.dll
Voit lataa sen esimerkiksi tästä :
dx8vb.dll

Jos lataus ei jostain syystä toimi, niin etsi hakukoneella tiedosto “dx8vb.dll” ja tallenna se tietokoneellesi.

Tallenna kyseinen tiedosto mielellään suoraan siihen kansioon mihin se tullaan rekisteröimään :

Windows Vista (32 bittinen) järjestelmässä : C:/Windows/System32/

Windows Vista (64 bittinen) järjestelmässä : C:/Windows/SysWOW64/

Rekisteröiminen :

Nyt kun tiedosto on tallennettu oikeaan paikkaan pitää sille tehdä rekisteröinti. Rekisteröinti tapahtuu komentorivillä.
Komentorivin saat auki alla olevan kuvan mukaisesti :

Etsitään Windows Vista käyttöjärjestelmässä CMD ja avataan se järjestelmänvalvojana

1.Kun olet painanut Vista logoa kirjoita alas CMD, mutta älä paina entteriä!

2.Ylös ilmestyy musta logo.

3.Paina mustan logon kohdalle oikeaa hiirennappia ja valitse listalta “Suorita järjestelmänvalvojana”

4.Vista kysyy vielä lupaa. Anna lupa.
Nyt eteesi aukeaa alla olevan kuvan mukainen musta ikkuna. Tee niinkuin alla on neuvottu

(Ohje on normaaliin 32 bittiseen vistaan. 64 bittisellä Vistalla kaikki toimii muuten samalla tavalla, mutta system32 sana pitää vaihtaa SysWOW64) :
rekisteröidään dx8vb.dll tiedosto Vistalle

1. Kirjoita mustaan ikkunaan “cd..” ilman heittomerkkejä ja paina entteriä. Toista tämä niin kauan, että pääset suoraan aseman kantaan, esim C:/

2. Kirjoita “cd windows” ilman heittomerkkejä ja paina enter.

3.

– Jos sinulla on normaali Vista 32 bittinen, kirjoita “cd system32” ilman heittomerkkejä ja paina enter.

– Jos sinulla on Vista 64 bittinen, kirjoita “cd SysWOW64” ilman heittomerkkejä ja paina enter.

4. Kirjoita “regsvr32 dx8vb.dll” ilman heittomerkkejä ja paina enter.

5. Ruutuun pitäisi ilmestyä yllä olevan kuvan mukainen ikkuna missä ilmoitetaan “Dll register server onnistui kohteessa dx8vb.dll”

Huomioi, että jos et ole kirjautunut järjestelmänvalvojana, et voi tehdä mitään rekisteröintejä!

Tämän jälkeen äänet pitäisi toimia normaaliin tapaan Windows Vistassa.
Jos ongelma ei vieläkään poistunut, niin uudelleenkäynnistä Windows ja yritä uudelleen.

Huom! Microsoftin EULA:ssa jossain tekstin uumenissa on ilmoitus, että Microsoft ei ota vastuuta, jos kyseinen toimenpide aiheuttaa fyysistä tai henkistä tuskaa käyttäjälle. Täten ei Siilisoftware myöskään voi ottaa mitään vastuuta, jos onnistut tekemään jotain tuhoja käyttöjärjestelmällesi. En ole kuitenkaan kuullut koskaan, että kukaan olisi saanut konettansa sekaisin rekisteröimisellä.

Tony Rasmus 2008

Tietoja Tony

Sivuston kehittäjä
Kategoria(t): Ohjeet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

9 + ten =