Eräjorma – Haaksirikko

EJ Haaksirikko
EJ Haaksirikko
EJ_Haaksirikko.rar
Version: 1
6.9 MiB
830 Downloads
Tiedot
Eräjorma suuren tammen alla

Eräjorma suuren tammen alla

Eräjorma haaksirikko on retrohenkinen seikkailupeli, jossa on tehty AGS pelimoottorilla,
jolla on tehty esim 90-luvun suosituista seikkailupeleistä Sierra King’s Quest sarjat I,II,III remake versiot, sekä Lucas Art’s Indiana Jones seikkailuja.

Tarinassamme Eräjorma on lähtenyt merelle kalaan, mutta vene ajautuu karille
ja sankarimme joutuu uimaan läheiselle saarelle, joka on kesämökkialuetta. Jorman harmiksi saarella ei ole ketään ihmistä, eikä saarella ole puhelimia millä ottaa maihin yhteyttä, eikä yhtäkään venettä näy lähimaillakaan. Vanhana erämiehenä Jorma ottaa ohjat omiin käsiinsä ja päättää pelastautua itse saarelta.

Pelastautuminen saarelta ei onnistu kuitenkaan helpolla, sillä tuntuu, että kaikki saarella on mystisesti sankariamme vastaan. Eräjorma joutuu etsimään työkaluja ja muita tavaroita, joiden avulla pääsee suorittamaan erilaisia tehtäviä, jotka mahdollistavat sankarimme selviytymisen saarelta.

Pelityylinä toimii ‘point & click’ pelityyli, missä pelaajaa ei tarvitse erikseen ohjata näppäimistöllä. Hahmon liikuttaminen on helppoa ja tavaroiden kerääminen onnistuu kätevästi hiirenpainikettä napsauttamalla.
Pelin pulmanratkonta ja tehtävät ovat osa helppoja, mutta osaan tarvitaan nokkeluutta. Pelissä ei ole pelattavaa yhtä paljon, kuin muissa Siilisoftwaren peleissä.
Peli keskittyykin lähinnä 90-luvun niin nostalgiseen seikkailupelien retrohenkeen, sekä satumaiseen grafiikkaan, joka oli tyypillistä tämän aikakauden seikkailupeleissä.

HUOM! Peli on hyvin keskeneräinen, sisältää paljon testejä jotka eivät pelissä oikeasti olisi, eikä peliä voi päästä läpi!

Eräjorma Haaksirikko – Tiedot:

 • Pelityyli: Seikkailu, pulmanratkonta, Point & Click
 • Suositeltava ikäraja: 7+
 • Kuvakulma: Sivultakäsin
 • Kieli : Suomi
 • Arvostelut: Peliä ei ole vielä arvosteltu

Eräjorma Haaksirikko – Laitteistovaatimukset:

 • 120 Mhz Pentium/AMD prosessori
 •  64 Mb Muistia
 •  4 Mb 640×480 tukeva näytönohjain
 •  Windows, Linux, MAC OS
 •  Hiiri

Kuvankaappauksia : Eräjorma – Haaksirikko

Pelin kuvauksen voi kopioida vapaasti omille sivuille ilman lähdeviittausta.

Tietoja Tony

Sivuston kehittäjä
Kategoria(t): Eräjorma Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin Eräjorma – Haaksirikko

 1. Miro sanoo:

  Tuota, missä on tähän ohjelmaan latauslinkki?

  • Tony sanoo:

   Ei ollut aikaisemmin, koska peli jäi niin keskeneräiseksi. Lisäsin nyt kuitenkin latauslinkin, jotta voi kokeilla jos haluaa.

 2. hyrava sanoo:

  Harmi kun tuo peli on keskeneräinen, näyttää hienolta ja pulmissakin on jotain järkeä toisin kuin monessa muussa vastaavassa pelissä.

  • Tony sanoo:

   Sanos muuta. Tuossa pitäisi melkein piirrellä grafiikat uusiksi ja viilaa vielä hieman noita pulmia paremmaksi. Pyrin just siihen, että nuo pulmat olisi loogisia ja että ne hoksaisi ihan päättelemällä. Ehkäpä tuosta jonain päivänä tehdään lopullinen versio, joka käännetään samalla mobiilille.

 3. Markus sanoo:

  koitas tehdä valmiiksi! lisäksi kaipaan yhteensopivuutta maciin muiltakin eräjormilta, ne kun oli junnuna huisin hauskoja pelejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × five =