Suurimmat kartat peleissä kautta aikojen

10. Operation Flashpoint Dragon Rising, 350 neliökilometriä

Call of Dutyn, Battlefieldin ja Counter Striken kanssa kilpaileminen on vaikea laji. Tästä huolimatta brittiläinen Codemasters studio päätti yrittää. Operation Flashpoint peli on todella kummallinen ja ei ole saavuttanut kovinkaan suurta suosiota, mutta kartta siinä on massiivinen. 350 neliökilometrin kokoisella alueella saa sotia ja temmeltää aivan rauhassa.

9. Xenoblade Chronicles X, 400 neliökilometriä

Nintendo ei ole kilpaillut kovin lahjakkaasti muiden konsolien kanssa, ja pelit jotka ovat saatavilla vain nintendolle harvemmin pärjäävät top listoilla. Xenoblade pääsee kuitenkin tälle listalle, 400 neliökilometrin kokoinen kartta sijoittuu kuvitteelliselle planeetalle ja pelin hahmot ovat kuin elokuvasta Avatar. Se on yksi aliarvostetuimmista open world peleistä kautta aikojen. 

8. Ghost Recon Wildlands, 440 neliökilometriä

Mikäli et ole vielä pelannut Ghost Reconia, sinun todella kannattaisi. Peli on seikkailu alusta alkaen. Toisin kuin suurin osa muista peleistä, Ghost Recon Wildlands avaa heti alussa koko suuren maailman pelattavaksi. 

7. Burnout Paradise, 520 neliökilometriä

Nykyään pelit ovat täynnä realismia. Se johtuu siitä että pelaajat rakastavat aidontuntuisia pelejä. Siksi ralli ja kilpailupelit ovat täynnä mallinnuksia autoista jotka ovat oikeasti olemassa. Parhaat uudet nettikasinot vuonna 2021. Burnout Paradise nimisessä pelissä asetelma olikin päälaellaan. Kartta ja autot ovat pelkkää kuvitelmaa. Peli on kuitenkin yksi parhaista arcade kilpa-ajo peleistä kautta aikojen. 

6. True Crime: Streets of LA, 620 neliökilometriä

Vuonna 2001, Grand Theft Auto III oli pelimaailman kuumin nimi. Monet muut pelistudiot tahtoivat tarttua kiinni tähän menestyksen malliin jonka Rockstar Games oli löytänyt. Menestynein GTA klooni oli ehdottomasti True Crime: Streets of LA. Kilpailevana elementtinä pelin tekijät päättivät tehdä noin 620 neliökilometrin kokoisen pelimaailman.

5. Just Cause 3, 1 000 neliökilometriä

Harvat pelit pystyvät luomaan niin kaoottisen kokonaisuuden kuin Just Cause 3. Pelin karttana toimii Medici niminen kuvitteellinen saari. Tuhat neliökilometriä on suunnilleen Inarijärven kokoinen alue.

4. Test Drive Unlimited, 1 600 neliökilometriä

Test Drive Unlimited 2, on vuonna 2011 julkaistu peli joka pyrki myymään pelkällä koolla. 1 600 neliökilometrin kokoinen kartta ei jättänyt vuonna 2011 ketään kylmäksi. Nykyään monet muutkin studiot voivat luoda suurikarttaisia pelejä. 

3. Final Fantasy XV, 1800 neliökilometriä

Kaikista old school peleistä (Mario, Zelda ja Sonic) jotka vielä tänäkin päivänä vaikuttavat aktiivisesti. Final Fantasy on yksi parhaista jotka ovat sopeuteuneet uusiin tuuliin. Final Fantasy pelisarja on kasvanut jokaisen julkaisun myötä, hyödyntäen uutta teknologiaa ja konsoleita. 

Final Fantasy XV on sarjan kulminaatio, ja tarjoaa open world pelien parasta herkkua. Kartta kattaa ruhtinaalliset 1800 neliökilometriä jota pääsee roamaamaan vapaasti tahtonsa mukaan. Kyseessä on siis ahvenanmaata suurempi kartta.

2. The Crew, 4 900 neliökilometriä

Kun The Crew julkaistiin, yksi pelin suurimmista myyntivalteista oli suurin kartta jota oltiin koskaan tehty peliä varten. Pelin kehitysvaiheessa oli lähtenyt liikkeelle huhu, että pelissä pystyisi ajamaan New Yorkista Los Angelesiin. Huhut pitivät paikkansa ja peli nautti suursuosiota. Kartan koosta kertoo paljon se, että matkassa kesti nopeimmalla mahdollisella autolla tunti.

1. Fuel, 14 400 neliökilometriä

Fuelin pelikartan vaikuttavuutta on vaikea sanoin kuvailla, parhaiten siitä saa selvää kun itse kokeilee. Pelissä voi viettää tunteja ilman että on kulkenut edes puolia kartasta. Gameplay itsessään ei ole kehumisen arvoista, mutta se ei muuta silti sitä faktaa että kartta on suurin mitä olemme koskaan nähneet. 

Tietoja Tony

Sivuston kehittäjä
Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 + 11 =