Vanhan sivuston UKK osio

siili10Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

– Minulla on ongelmia tiedoston latauksessa tai paketin asentamisessa.

Lue lisäohjeet, jotka käyvät vaiheittain läpi jokaisen kohdan aina tiedoston latauksesta aina asentamiseen asti.
Kyseisessä ohjeessa on myös tarkempaa tietoa epäonnistuneesta latauksesta/asennuksesta.

– Peli valittaa direct x 8 midi tiedosto ongelmaa. Mitä teen?

Sinulla on todennäköisesti Vista käyttöjärjestelmä, jossa ei ole Direct x 8 komponenttia dx8vb.dll asennettuna.
Peli tulee toimimaan normaalisti, mutta musiikit eivät soi taustalla (Eräjorma 2 ja Farmi)

Tässä ohje, miten ongelma korjataan

– Eräjorma 2 valittaa MSWINSCK.OCX tiedostosta. Mitä teen?

Sinulla ei ole mswinsck.ocx rekisteröitynä, jonka takia peli ei toimi oikein.

Lue tästä tarkka ohjeistus, miten mswinsck.ocx tiedosto rekisteröidään Vistalle tai XP:lle

Alla pikaohje, miten rekisteröiminen suunnilleen :

1. Yritä Eräjorman automaattista päivitystä.

2. Jos Eräjorman päivitys ei auttanut asiaan voidaan tiedosto ladata manuaalisesti : Lataa
tiedosto tästä.

Jos omistat Windows XP tai Vistan käyttöjärjestelmän tallenna kyseinen tiedosto windows\system32 kansioon.

Jos omistat Windows 2000 tai NT, niin tallenna kyseinen tiedosto winnt/system32 kansioon.

Jos omistat vanhemman käyttöjärjestelmän, kuten Windows 95, 98, 98SE, ME tallenna kyseinen tiedosto windows\system kansioon.

3. Kun olet ladannut tiedoston sinun pitää vielä rekisteröidä se windowsille, jotta se toimii oikein.

Avaa komentorivi (Käynnistä -} Suorita -} cmd)

Huom! Jos omistat Windows Vistan, tulee komentorivi avata järjestelmänvalvojana. (Käynnistä -} Kirjoita haku kenttään cmd -} Älä avaa cmd:tä, vaan paina sen kohdalla oikeaa hiirennappia ja valitse suorita järjestelmänvalvojana. Jos Vista kysyy vielä lupaa, niin anna se).

4. Nyt olemme saaneet mustan komentoikkunan auki. Seuraavaksi tarkasta missä polussa komentorivi on. Jos komentorivillä lukee polkuna c:/windows/system32 (Sama mihin tiedosto on tallennettu) voidaan kirjoittaa komentoriville vain :

regsvr32 mswinsck.ocx

Jos polu on eri, voit kirjoittaa seuraavasti :

komentorivi

Windows 95, 98, tai Me:

regsvr32 c:\windows\system\mswinsck.ocx

Windows NT tai 2000:

regsvr32 c:\winnt\system32\mswinsck.ocx

Windows XP tai Vista:

regsvr32 c:\windows\system32\mswinsck.ocx

Huomioi, että polun tulee olla tietenkin samassa asemassa missä Windows ja nuo kyseiset kansiot ovat. Jos et hallitse DOS komentoja, Katso tämä kuva

5. Seuraavaksi pitäis tulla ilmoitus “DllRegisterServer … succeeded”

Jos et kuitenkaan saanut kyseistä ilmoitusta, kannattaa tarkastaa resurssienhallinnasta (Oikea hiirennappi Käynnistä painikkeen kohdalla ja valitse resurssienhallinta) löytyykö tiedosto varmasti oikeasta kansiosta oikealla nimellä.

Voit myös käyttää Windowsin omaa hakutoimintoa ja sillä etsiä hakunimellä mswinsck.ocx mistä tiedosto löytyy. Jos tiedosto ei löydy oikeasta kansiosta, siirrä se sinne.

Jos et edelleenkään saanut toimimaan, ota yhteyttä foorumille.

Sama ohje pätee kaikkiin .ocx päätteisiin tiedostoihin, joten jos esim koneesi valittaa DMC2.OCX tiedostoa voit käyttää samaa ohjetta sen rekisteröimiseen koneelle. Muuta vaan yllä olevassa ohjeessa MSWINSCK.OCX -} DMC2.OCX

– En osaa luoda Eräjorma 2:sessa moninpeliä tai se ei toimi oikein. Mitä teen?

Lue täältä ohjeet Eräjorman moninpelin luomisesta

– Jos peli ei lähde päälle ja valittaa MSVBVM60.dll tiedostosta :

Jos käyttöjärjestelmäsi on 95, 98, 98SE, NT, tai muu vanhempi käyttöjärjestelmä, koneeltasi saattaa puuttua VBRUN paketti.
Lataa
Microsoftin sivustolta VBRUN paketti
ja asenna se koneellesi. Voit myös ladata erikseen MSVBVM60.dll
tiedoston ja siirtää se system kansioon tai itse pelin kansioon.
Tältä sivustolta voit ladata suoraan MSVBVM60.dll tiedoston.

Jos tämäkään ei auttanut, ota tarkka virheilmoitus ylös ja tarkasta löytyykö foorumilta vastausta ongelmaan. Jos et löytänyt ongelmaan vastausta voit kysyä neuvoa.

– Eräjorma 2:nen antaa virheen : Run time error: ‘9’ Subscript out of range

Peli ei toimi, jos näytön resoluutio on säädetty liian suurelle.

Näytön tarkkuuden pienentäminen korjaa ongelman ja sen voi muuttaa kahdella tapaa:

– Tarkkuuden muuttaminen itse pelistä :

Eräjorman pääikkunasta -} Asetukset -} Resoluutio -} Vaihda tuohon esim 800×600 tai 1024×768 tai muu vastaava.

– Tarkkuuden pienentäminen työpöydältä :

Paina oikea hiirennappi työpöydän taustakuvan kohdalla -} Ominaisuudet -} Asetukset -} Näytön tarkkuus kohdasta säädä palkkia pienemmäksi. Esim 800×600 / 1024×768 / 1280 x 800 tai muu vastaava koko. Jos pelissä on liian iso resoluutio ja pelin kartat ovat liian isoja saattaa tulla vastaavanlaista ongelmaa.

– Peli ei lähde päälle ja valittaa DMC2 tiedostosta.

Ongelma saattaa esiintyä erityisesti Kiihdytys 1.3-1.7, Eräjorma 1.0 tai metsästys sarjassa.

Todennäköinen syy ongelmaan on, että sinulta puuttuu kokonaan DMC2 paketti, tai se ei ole oikein rekisteröity koneellesi.

Jos et ole aikaisemmin ladannut DMC2:sta, Lataa
DMC2
koneellesi ja asenna se.

Jos tämä ei auttanut voit vaihtoehtoisesti ladata netistä erikseen DMC2.ocx ja DMC2.oca tiedostot. Nämä löydät esim Googlella.

Kopioi kyseiset tiedostot joko Windows/system kansioon tai itse pelin kansioon. Jos peli valittaa vieläkin DMC2.OCX tiedostosta rekisteröi se manualisesti koneellesi yllä olevan rekisteröintiohjeen mukaan.

Jos tämäkään ei auttanut, ota tarkka virheilmoitus ylös ja tarkasta löytyykö foorumilta vastausta ongelmaan. Jos et löytänyt ongelmaan vastausta voit kysyä neuvoa.

– Löysin pelistä virheen tai peli kaatui.

Mene Siilisoftwaren foorumille ja etsi kyseisen pelin keskustelupalsta.

Jos viasta ei ole jo ennestään mainittu, kirjoita seuraavanlainen raportti:

– Missä kohtaa vika esiintyi ja miten se ilmeni. Esim “Latasin tilannetta”

– Virheilmoitus ja virhenumero, jos peli antoi tämmöisen. Esim “Runtime error”

– Sinun tietokoneesi ja käyttöjärjestelmän tiedot mahdollisimman tarkasti. Esim “Win XP SP2 AMD 3000+, Mem 1024 Mb, Ati Radeon 9600 GT.”

– Kirjoita kaikki muu tarpeellinen tieto, joka voi auttaa vian paikallistamisessa.

– Voit yrittää vielä pelin poistamista, lataamista uudelleen sivustolta, sekä asentamalla sen koneelle.

– Jos omistat useita tietokoneita tai koneellasi on enemmän kuin yksi käyttöjärjestelmä, testaa peli myös sillä.

Pyrimme näiden tietojen avulla selvittämään ja korjaamaan pelin ongelmat.

– Minulla on ongelmia Farmi maatalouspelissä.

Suosittelen lukemaan aluksi Farmi maatalouspelin ohjeet.

Jos ohjeista ei ollut hyötyä, kannattaa tarkastaa pelin mukana tullut ohjekirja.

Jos tästäkään ei ollut hyötyä, kannattaa käydä Siilisoftwaren foorumilla tarkastamassa onko muilla ollut samaa ongelmaa.

Jos kenelläkään muulla ei ollut ongelmia, kirjoita foorumille kysymys ongelmasta.

– Mistä löydän uusimmat testiversiot, joita ei ole sivustolla ladattavana?

Valitettavasti testiversioille ei ole enään omaa palvelintilaa, joten löydät parhaiten uusimmat testiversiot
menemällä foorumille ja etsimällä sopivaa aihetta koskien kyseistä peliä.

Huomioi, että versiot eivät ole lopullisia versioita, joten niistä löytyy virheitä ja niitä ei tulisi myöskään laittaa jakoon omille sivustoille jos pelien
keskeneräisyydestä ei mainita.

– Mistä voin ladata pelit puhelimeeni?

Tämä sivusto keskittyy ainoastaan PC-puolen peleihin. Kännykkäpuolen pelit voit löytää etsimällä niitä hakunoneella pelin nimellä. Kännykkäpelit eivät ole ilmaisia.

– Saanko lisätä pelin omalle sivustolle ladattavaksi?

Totta kai saat. Kaikki tällä sivustolla olevat pelit ovat freewareja ja niitä saa levittää täysin vapaasti,
kunhan niiden sisältöä ei mennä muuttamaan. Lisäksi jos lisäät pelin sivustollesi olisi erittäin suositeltavaa
ja kohteliasta, että ilmoitat myös pelin kategorian, tekijän nimen sekä oikean versionumeron. Lisäksi pieni
kuvaus pelistä antaa pelille ja sivustolle paremman kuvan. Sivuston linkittämisestä tarkemmat ohjeet mainostusosiossa

– Saanko linkittää sivuston omalle sivustolle?

Ehdottomasti saat. Nyt voit myös liittää Siilisoftwaren bannerin sivullesi. Lisää bannereista löydät mainostusosiossa.

– Lisäätkö pelini tai linkin sivustooni Siilisoftwaren sivustolle?

En, koska tämä sivusto keskittyy enimmäkseen Siilisoftwaren tuotteisiin. Mainostamme ainoastaan sivustoja,
jotka ovat olleet erittäin hyödyllisiä meille, kuten www.suomipelit.com.
Jos haluat mainostaa sivustoasi tee se foorumilla mainostus osiossa. Jos tunnet oman sivustosi auttaneen meitä,
voit kysyä asiasta foorumin yksityisviestillä tai lähettämällä sähköpostia siilisoftware [at] gmail.com.

Latasin pelin, mutta en saa avattua tai purettua sitä. Mitä teen?

Suurin osa Siilisoftwaren peleistä on tehty käyttäen itsestäänpurkaantuvia paketteja. Tämän tunnistat yleensä, jos
pelin nimen perässä on SFX, esim Fishing_SFX.exe.
Kyseessä on siis itseasentuva paketti, mihin ei tarvitse erillistä pakkaus/purkuohjelmaa.

Kuitenkin osa Siilisoftwaren peleistä on vielä .zip tai .rar muodossa ja tarvitset näihin erillisen pakkaus/purkuohjelman.

Sinulta puuttuu pakkausohjelma, joka tukee kyseistä pakkausmuotoa. Lataa itsellesi IceOws, WinRAR, WinZip tai
jokin muu ohjelma, joka pystyy käsittelemään tiedostoja. Kyseisistä ohjelmista ainoastaan IceOws on ilmainen.

Linkit:

WinRAR lataus = http://www.rarlab.com/download.htm

WinZip lataus = http://www.winzip.com/

IceOws lataus = http://www.iceows.com/Download.htm

– Miten vastaava foorumi, kuin Siilisoftwarella ( SMF foorumi ) saadaan asennettua?

Lue tästä opas, missä neuvotaan miten saat asennettua SMF foorumin kotisivuillesi :

http://www.siilisoftware.com/?sivu=smf_foorumin_asennus_opas

– Foorumilla ja sivustolla on puhuttu IRC:stä, sekä #Siilisoftware-kanavasta. Mitä nämä on?

IRC on pikaviestintäpalvelu, joka mahdollistaa reaaliaikaisen keskustelun Internet-käyttäjien välillä.
mIRC on IRC-keskusteluohjelma Windows-käyttöjärjestelmille.

#Siilisoftware on kanava IRC:ssä, jossa voidaan keskustella.
Lue ohjeet mIRC-ohjelman lataamisesta ja asentamisesta.

– Saattaako Siilisoftwaren pelit sisältää viruksia tai haittaohjelmia?

Koko sivusto ajetaan tietyin aikavälein läpi ClamAV scannerilla.
Lisäksi jokainen peli on scannattu vielä erikseen viimeisillä päivityksillä olevalla virustutkalla, joten ohjelmistot eivät pitäisi sisältää haittaohjelmia.

Lisäksi osat peleistä on tutkattu vielä McAfeen SiteAdvisor:illa, AVG:n linkScanner:illa, sekä muilla online scannereilla.

Jos kuitenkin huomaat jotain epäilyttävää tiedostoissa, voit ilmoittaa meille asiasta Siilisoftwaren sähköpostiin siilisoftware [at] gmail.com , tai Siilisoftwaren foorumille.

Hieman turhempia kysymyksiä

– Kuka ja mikä on Eräjorma

Eräjorma on Siilisoftwaren peleissä esiintyvä fiktiivinen hahmo.

Katso täältä tarkempi kuvaus ja tuntomerkit Eräjorma hahmolle

– Millä ohjelmalla teet pelisi?

Visual Basic 6 Pro ohjelmalla. Ohjelma ei ole ilmainen, mutta netistä saattaa löytyä shareware versioita
ohjelmasta.

– Millä olet tehnyt musiikit peliin?

Olen tehnyt ne käyttämällä ilmaista Impulse Tracker ohjelmaa. IT löytyy Googlesta ja se on DOS-pohjainen ohjelma.
IT ohjelmaa vastaavia Windows-pohjaisia ohjelmia löytyy myös. ModPlug Tracker on yksi hyvä Windows-pohjainen
ohjelma.

Impulse Tracker: www.lim.com.au/ImpulseTracker

ModPlug: www.modplug.com

– Millä teet grafiikat peliin?

Photoshop 6 Pro sekä ihan perus MS Paint:illa. Photoshop ei ole ilmainen, mutta siitä löytyy netistä shareware
versioita. Tästä Photoshopin nettisivulle.

– Mikä on hyvä virus ja palomuuriyhdistelmä?

Ohjelmia on vaikea luokitella parhausjärjestyksen mukaan. Luonnollisesti voidaan olettaa, että maksullisilla virustorjuntaohjelmilla on paras vasteaika virusten reagointiin, mutta valitettavasti näistä on alkanut myös tulemaan suhteellisen raskaita perustietokoneelle. Näiden syiden takia olenkin itse suosinut aina kevyitä ilmaisia ohjelmia. Suurin syy virusten saamiseen johtuu yleensä käyttäjästä itsestään.

Itse olen käyttänyt pitkän aikaa seuraavanlaista yhdistelmää koneellani :

-Palomuuri :
Sygate Personal Firewall

Sygate on yksinkertainen ja kevyt palomuuriohjelma. Miksi vaihtaa hyvää toimivaa palomuurijärjestelmää raskaampaan, kun tämäkin toimii?

-Virustorjunta :
AVG 8

Ilmainen virustorjuntaohjelma, joka hoitaa kaikki perusasiat, mitä maksullinenkin virustorjuntaohjelma tekee.

-Spyware ja Ad-aware :
Ad-Aware 2008 ja
Spybot – Search & Destroy

-Tietokoneen puhdistus :
Ccleaner

Ilmainen ohjelma, joka puhdistaa turhat tiedostot ja rekisterit. Nopeuttaa tietokoneesi toimintaa.

-Rekisteri :
AusLogics Registry Defrag

Ilmainen ohjelma, joka järjestää rekisterisi ja nopeuttaa näin tietokoneesi toimintaa.

– Mikä on Siilisoftware ja mistä se tuli?

Siilisoftware nimi jouduttiin keksimään, koska mikään nimi ei yhdistänyt Kiihdytyspeliä, Eräjormaa ja Farmia.
Siilisoftware tuntui sopivalta nimeltä johon oli helppo sisällyttää mieleenpainuva siililogo. Siilisoftware
nimi tuli voimaan 2004 tienoilla ja Siilisoftwaren sivut tehtiin 2005 alkupuolella Azykrielin toimesta.

– Kuka on tehnyt tämän sivuston?

Sivusto on Azykrielin työtä.

– Mistä Kiihdytyspeli sai alkunsa?

Tein QBasic-ohjelmalla jotain testejä, jossa liikutin jotain laatikkoa. Huomasin, että tästähän voi tehdä
kätevästi auton ja lopulta tein siitä kokonaisen pelin. Myöhemmin käänsin saman pelin PC:lle.

– Mistä Eräjorma nimi tuli?

Kaverit höpisi aina jostain Eräjormasta. Päätin sitten yhden kalareissun jälkeen tehdä sen nimisen kalastuspelin.

– Mistä Farmi on tullut?

Tein ensimmäisen Farmin jo C-64:llä aikoinaan, kun tein tekstipelejä. Strategia- ja simulaatiopelit olivat
omasta mielestäni mielenkiintoisimpia tekstipeleinä, ja tähän sopi hyvin maatalous aiheinen peli. Uudemman
Farmin käänsin monien vuosien jälkeen PC:lle.

– Tienaatko PC-peleistäsi rahaa?

En tienaa. Mainosbannerit yrittävät kattaa ainoastaan sivuston ylläpidon.

– Olen muutoskatsastamassa autoa, jonka hevosvoimaraja ylittää alkuperäisestä 20% tai sylinteritilavuus 25%,
mitä joudun tekemään?

Joudut vaihtamaan tekniikan uudemman tekniikan korimallia vastaavaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että joudun
kanta-auto katsastamaan auton, joka tulee kalliiksi 🙂

– Haluan aloittaa ohjelmoinnin. Mistä aloitan?

Hommaa itsellesi ohjelma, esimerkiksi C tai Basic pohjainen ohjelma. Aloittaminen on ehkä helpompaa Visual Basic
ohjelmalla. Seuraavaksi mene osoitteeseen www.ohjelmointiputka.net
ja opiskele asioita sieltä. Ilmaisen pelinteko-ohjelman voit lataa vaikka googlettamalla CoolBasic nimeä ja lataamalla sen. Aloita asiat yksinkertaisista esimerkeistä, eikä aloittamalla 3D räiskintäpeliä.
Jos
tulee kysyttävää voit kysyä asiasta putkan, tai tämän sivuston foorumilla ohjelmointi aiheessa.

Tietoja Tony

Sivuston kehittäjä
Kategoria(t): Ohjeet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Vanhan sivuston UKK osio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

four × one =