Kannattaako netti- ja kännykkäloman pitäminen?

Käytätkö tolkuttomasti aikaa netissä joka päivä? Pitääkö sinun vastata kaikkiin saamiisi viesteihin heti? Jos vastasit myönteisesti, kannattaa harkita netti- ja kännykkäloman pitämistä.

Jos netti ja puhelin rajoittavat elämääsi ja niiden runsas käyttö huolettaa sinua, harkitse tauon pitämistä. Tauko laitteista voi auttaa sinua saavuttamaan levollisemman tilan. Ja kyllä. Tiedän kuinka vaikeaa tauon pitäminen jatkuvasta ystävien kanssa viestittelystä ja erilaisten nettipelien pelaamisesta puhelimella voi olla, mutta usko minua, kun sanon, että nettibingo ja ristisanapelit eivät tule häviämään internetistä mihinkään taukosi aikana.

Onko puhelimen käyttö sinulle ongelma?

Ei ole mikään salaisuus, että netin ja sosiaalisen median käyttö on lähtenyt monilla käsistä ja viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että liiallinen sosiaalisen median käyttö voi jopa johtaa masennukseen, heikkoon itsetuntoon, kehonkuvan ongelmiin, ahdistukseen, sosiaaliseen eristyneisyyteen, ja muihin ongelmiin. Mutta toisaalta internet ja sosiaalinen media voivat myös tuoda yhteisöjä yhteen ja ihmistä tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka saattavat asua täysin eri puolilla maailmaa.

Joten ennen kuin aloitat nettilomasi, mieti, onko puhelimen liiallinen käyttö sinulle oikeasti ongelma. On selvää, että tänä päivänä ihmisten pitää viettää paljon aikaa netissä pelkästään jo töidensä puolesta, joten se, että vietät netissä useita tuntia päivässä ei vielä kerro sitä, että onko sinulla ongelmaa.

Miksi nettiloman pitäminen kannattaa?

Enemmän aikaa muille aktiviteeteille

Kuinka paljon aikaa olet käyttänyt netissä selaten kissakuvia, YouTube-videoita ja erilaisia nettiuutisia? Luultavasti paljon. Sanotaan, että ammattilaiseksi tuleminen missä tahansa lajissa vaatii noin 10 000 tuntia harjoittelua. Joten olemme kaikki luultavasti ”internet eksperttejä” nyt.

Kuvittele nyt, jos voisit käyttää kaiken netissä käyttämäsi ajan johonkin muuhun. Olet saattanut kenties haluta oppia joitain uusia asioita, mutta sinulla ei ole koskaan ollut riittävästi aikaa näiden asioiden oppimiseen liiallisen verkkosurffailun takia.

Harkitse siis pidemmän tauon pitämistä netistä ja opi uusia sinua kiinnostavia taitoja. Voit aloittaa esimerkiksi jonkin uuden harrastuksen tai lukea kirjoja.

Enemmän aikaa ihmissuhteille

Outoa internetissä on se, että se on mahdollistanut jatkuvan yhteydenpidon muihin ihmisiin, mutta sen seurauksena olemme tulleet huonommiksi keskustelijoiksi tosielämässä. Tietyillä tavoilla netti on tehnyt meistä kaikista paljon epäsosiaalisempia.

Oletko koskaan hylännyt kutsun mennä ulos pitämään hauskaa, koska haluaisit mieluummin pysyä kotona ja löhöillä? Kun sinua ei enää kiinnosta olla sosiaalinen tosielämässä, kannattaa harkita tauon pitämistä netistä.

Loman pitäminen laitteista – näin onnistut

Kuulostele tuntojasi. Jos puuhaat sekä töissä, että vapaa-ajalla samankaltaisia asioita, varmista, että lomasi tosiaan tuntuu vapaalta. Vapaalla sinun kuuluu palautua, olit sitten perinteisellä lomalla tai nettilomalla.

Suojele aivoja. Huolehdi, että lomalla aivot saavat rentoutua. Jos aivojen ylikuormitus jatkuu liian pitkään, suorituskyky saattaa romahtaa ja muisti alkaa oireilla.

Valmistaudu lomaan. Jos pelkäät salasanojen ja tehtävien unohtumista, kirjoita ne muistiin.

Etsi lomalla voimavarojasi. Usean lomaviikon aikana ehtii palautua isommastakin kuormituksesta. Kun ehtii vaalia perhettä ja harrastuksia, jaksaa taas kiireistä arkea.

Käytä laitteita, jos se rentouttaa sinua. Ole tarkkana, jos laitteista on samalla pääsy myös työasioihin. Lomalla niistä kuuluu irtautua.

Ajattele läheisiä. Netti- ja kännykkäelämä voi rikkoa perheen yhteistä lomarauhaa. Läheiset kaipaavat jakamatonta huomiotasi.

Yhteenveto

Internet on hieno asia, mutta kuten kaikki muutkin hienot asiat, sitä on parasta käyttää maltillisesti. Jos tauon pitäminen Internetistä on idea, joka saa polvesi tutisemaan, kannattaa harkita pienen tauon pitämistä älypuhelimista ja netistä.

Millaisia ajatuksia artikkeli herätti? Oletko koskaan itse pitänyt ”nettilomaa”? Kerro minulle, jättämällä kommentti alle!

Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 + fourteen =