Kuinka suomalainen peliteollisuus on kasvanut vuosien saatossa

Viimeisen vuosikymmenen tai vähän ylikin, olemme nähneet, kuinka suomalainen peliteollisuus on kehittynyt tuottoisaksi markkinaksi. Suomalaisilla kehittäjillä ja studioilla on muutama erinomainen peli, jotka ovat tuoneet heidät koko maailman tietoisuuteen!

Itse asiassa suomalainen peliteollisuus on antanut maailmalle yli 600 yritystä ja 260 aktiivista studiota. Lisäksi vuonna 2019 se ylitti 20 miljoonan euron markkina-arvon! Voitko uskoa sitä?

Joten, tänään aiomme keskustella tästä aiheesta syvällisemmin ja tarkastella, mikä erottaa suomalaisen peliteollisuuden muista maiden vastaavista. Eiköhän siis aloiteta!

Keskittyminen mobiililaitteiden käyttökokemukseen

Pelaaminen kokonaisuudessaan on mullistunut mobiilaitteiden käyttökokemuksen parantuessa. Pelaajat suosivat enemmän pelaamista puhelimillaan, koska se on paljon tehokkaampaa ja kätevämpää. Vuonna 2021 voimme todella varmasti taata, että yhä useammat pelaajat suosivat pelaamista mobiililaitteilla! Ja miksi he eivät?

Kuten aiemmin maitsimme pelaaminen puhelimella on helppoa ja kätevää. Suomalainen peliteollisuus oli yksi ensimmäisistä markkinoista, jotka huomasivat tämän!

Se aloitti siirtymisen mobiili keskeiseen pelaamiseen todella aikaisessa vaiheessa ja vaikka 2000-luvun alkuvuosinan se ei tarjonnut juurikaan laadukkaita toimintoja, mutta se jatkoi kehitystä. Ja noin vuonna 2004 peliteollisuus kohtasi sen käännekohdan mobiilipelien muodossa.

Ja sitten kun App Store -sovelluskauppa julkaistiin suomalainen peliteollisuus ja -markkinat räjähtivät nousuun. Suomi oli jo kehittänyt loistavia pelejä ja nyt he saivat täydellisen paikan App Store -sovelluskaupan missä tarjota niitä suuremmalle yleisölle.

Tämä on yksi monista syistä, jotka johtivat suomalaisen peliteollisuuden menestykseen. He tajusivat mobiilipelien tarpeen ja olivat jo aloittaneet kehitystyön kun muu maailma oli vasta opettelemassa kännyköiden käyttöä!

Tämä etumatka todella heijastui suomalaisen peliteollisuuden saavutuksina. Nyt se on todella hienosti kehittynyt ja hi-tech verkkoalusta,t kuten NetBet, joka jatkaa sen etumatkan kasvattamista muista pelimarkkinoista.

Angry Birds

Suomalainen peliteollisuus ensimmäisen kerran esiteltiin alan huippuna kun Rovio esitteli Angry Birds -pelin vuonna 2009. Kyllä, muistat varmaan sen pelin, mitä kaikki pelasivat niihin aikoihin? Kyllä se on sama peli! Angry Birds oli niin suosittu, että se ei vain jättänyt peliteollisuutta hämilleen vaan se johti kokonaiseen pelien franchiseen.

Jos se ei ole tarpeeksi niin siitä tehtiin myös kaksi elokuvaa, joista myös tuli valtavia hittejä.

Jos totta puhutaan niin, Angry Birds teki sen esityön, minkä takia suomalaiset pelit ovat niin suosittuja ja tunnettuja tänä päivänä. Se myös muokkasi suomalaisen peliteollisuuden todella tuottoisaksi markinaksi, mitä se on tänä päivänä.

Clash of Clans

Jos on jokin, mikä muutti suomalaisen peliteollisuuden suunnan ainiaaksi, niin se oli mobiilipeli nimeltään Clash of Clans. Supercell, yksityinen suomalainen yritys kehitti tämän pelin vuonna 2012. Me kaikki tiedämme, mistä tässä pelissä on kyse – se on rakastettu ja vaalittu monissa maissa kaiken ikäisten käyttäjien toimesta.

Clash of Clansin ansiosta Suomi nousi ihan uudelle tasolle menestyksessä. Mobiili-avaruus, mihin se oli keskittynyt jo yli vuosikymmenen oli vihdoin muuttumassa parempaan päin ja suomalainen peliteollisuus oli muuttunut pysyvästi!

Mutta mikä teki Clash of Clansista niin suositun kuin siitä tuli? Se oli yksi ensimmäisistä peleistä, joka otti käyttöön ilmaispeli-mallin. Tämä teki siitä välittömästi fanien suosikin, mikä johti Supercellin menestykseen ja muutti ikuisesti suomalaista peliteollisuutta.

Tulevaisuus

Vaikka mobiiliteollisuuden kasvu ei ole samanlaista kuin vuosikymmen sitten kun otetaan huomioon kilpailun määrä maailmanlaajuisesti peliteollisuudessa, Suomen alue tulee varmasti kasvamaan nopeasti.

Paitsi, että heillä on oikeat hallituksen ohjaamat taustat, he ovat aktiivinen yhteisö, jossa on eteenpäin ajattelevia ja luovia asiantuntijoita, jotka varmasti keksivät uusia, erinomaisia ideoita parempien pelien kehittämiseksi!

Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × five =